top of page

Heb je huisdieren? Welke verzekering is dan aangewezen?

Als dierenvriend vind je de gezondheid van je huisdier natuurlijk heel belangrijk. Maar wat als het (ernstig) ziek wordt en de kosten (hoog) oplopen? Of wat als je huisdier een ongeval veroorzaakt? In dit artikel lees je welke verzekering aangewezen is bij elke beestige situatie.Je huisdier … vanaf het eerste moment dat het als pupje of kitten bij je thuis kwam, heeft het vast je hart gestolen. Die viervoeters maken nu – meer dan ooit – écht deel uit van het gezin. Je wilt ze uiteraard de beste zorgen geven, maar ook een dito verzekering is aangewezen. Want wat als je dierbare viervoeter (ernstig) ziek wordt en de kosten serieus oplopen? Wat met terugkerende kosten zoals regelmatige ontworming, jaarlijkse controles …? Wordt je huisdier ook gerepatrieerd bij pech in het buitenland? En hoe zit het juist met huisdieren en de familiale verzekering?


Dierenartskosten terugbetaald dankzij specifieke verzekering

Baasjes van huisdieren zagen op tv vast al reclame over het verzekeren van honden en katten. Zo’n verzekering is absoluut een aanrader als je niet voor financiële verrassingen wilt komen te staan. Aan een ingreep of behandeling door de dierenarts kan immers een serieus prijskaartje vasthangen.

Gelukkig kun je jezelf daarvoor behoeden met een specifieke verzekering voor honden en katten. Zo’n verzekering biedt financiële tussenkomst bij:

  • Routineconsultaties en spoedraadplegingen

  • Consultaties rond gedragsproblematiek

  • Hospitalisatie, operatie en ondersteunende behandelingen

  • Onderzoeken: echo- en radiografieën, MRI-scan, analyses …

  • Voorgeschreven medicatie

  • Fysiotherapie, osteopathie, acupunctuur …


Op maat van je viervoeter(s)

Afhankelijk van hoeveel financiële gemoedsrust je wilt inbouwen, kan je kiezen uit drie verschillende formules: light, comfort & premium. Deze formules betalen een bepaald percentage van de dierenartskosten terug bij ziekten, ongevallen of operaties. Naargelang de gekozen formule wijzigt het percentage van de terugbetaling, alsook de maximale vergoeding per jaar.

In elke formule zit ook een jaarlijks bedrag voor preventieve zorg. Dit is voor de terugbetaling van vaccinatie, sterilisatie, ontworming, identificatie,…


Telt reisbijstand en annulatieverzekering ook voor dieren?

Een goede reisbijstandsverzekering is sowieso belangrijk. Gaat jouw huisdier soms mee op vakantie naar het buitenland, dan is dat nog een extra argument. Je huisdier zit daar namelijk mee in opgenomen. Bij pech met de wagen zal dus ook voor je huisdier het nodige worden gedaan. Heb je reisplannen en moet je die last-minute annuleren omwille van een plots overlijden van je hond, kat of paard (binnen 7 dagen vóór vertrekdatum)? Dan kan de annulatieverzekering dit dekken, mits de nodige documenten voorzien zijn door de dierenarts.


Wat met huisdieren en je familiale verzekering?

Je huisdier mag nog zo goed luisteren, een ongelukje is helaas snel gebeurd. Zo lijkt de dure sjaal van je tante misschien wel interessanter voor je kat dan zijn arsenaal speeltjes of kan jouw hond schrikken door plots lawaai en de straat overlopen waardoor een autobestuurder bruusk moet uitwijken. De gevolgen kunnen variëren van lichte materiële schade tot zelfs complete ravage. Bij schade aan derden wordt je huisdier standaard gedekt door je familiale verzekering. Hieraan zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo mag je het dier niet voor je beroep houden of met de bedoeling winst te maken bij eventuele verkoop.


Zoveel dieren, zoveel mogelijkheden!

Er zijn uiteraard nog andere factoren die een impact hebben op het verzekeren van (huis)dieren. Denk maar aan meerdere dieren of minder courante diersoorten. Wil je extra advies? Kom dan zeker eens langs.

Comments


bottom of page