top of page

Ongeval privéleven: Ben je verzekerd?

Heb je een auto-ongeval? Dan krijg je een vergoeding via je autoverzekering. Val je van de trap op het werk? De verzekering van je werkgever verleent tussenkomst. Breekt je zoontje de bril van zijn vriend tijdens het spelen? Dan kan je rekenen op je familiale verzekering. Maar wat als je in je vrije tijd een ongeval hebt en gewond raakt?

Je snijdt in je vingers tijdens het koken, je valt op de stoeprand tijdens het fietsen, je bezeert je tijdens het voetballen met je kinderen... een ongeluk is snel gebeurd.

Waar heb je recht op bij een ongeval?

Als jij - of een van je gezinsleden - een ongeval hebt in het privéleven met lichamelijk letsel, heb je recht op een financiële tussenkomst van het ziekenfonds of een andere verzekering (hospitalisatie, sportclub, school enz.). Maar die tussenkomst dekt vaak maar een deel van de kosten en volstaat niet op lange termijn.

Bovendien kan een ongeval ernstige gevolgen hebben, zoals arbeidsongeschiktheid, blijvende invaliditeit of zelfs overlijden. Het kan ook leiden tot extra kosten, bijvoorbeeld voor een aanpassing van het huis of een oppas voor een kind. Het is dus belangrijk om jezelf financieel te beschermen tegen een daling of zelfs verlies van inkomsten, zodat je onverwachte uitgaven kan opvangen.


Hoe kan je jezelf financieel beschermen?

Een ongevallenverzekering privéleven kan je helpen om je op lange termijn te beschermen tegen de financiële gevolgen van een ongeval. Doorgaans kan je kiezen wie je verzekert: jezelf, je gezin of alleen je kinderen.

De meeste ongevallenverzekeringen verlenen tussenkomst voor:

  • medische kosten (hospitalisatiekosten, doktersconsultaties, prothesekosten,...)

  • blijvende invaliditeit

  • overlijden

Sommige bieden een ruimere dekking:

  • tijdelijke arbeidsongeschiktheid

  • psychologische bijstand

Naargelang de verzekeraar kunnen de soorten gedekte ongevallen verschillen. Zo zijn bijvoorbeeld sportactiviteiten die als gevaarlijk worden beschouwd of verkeersongevallen niet altijd gedekt. Daarnaast kan de dekking alleen geldig zijn in België, of wereldwijd. Het is belangrijk om de waarborgen van de verschillende verzekeringen te vergelijken voor je een keuze maakt.


Advies op maat

Wil je een ongevallenverzekering afsluiten om je gezin en/of jezelf te beschermen? Contacteer ons. Wij geef je graag advies en stellen de formule voor die het beste bij jou past.

Contacteer ons via info@vivaverzekeringen.be.


Met vriendelijke groeten,


Vincent Vannieuwenhuysen Bestuurder

Comments


bottom of page