top of page

Kom jij later rond met je pensioen?

Bereken je pensioentekort en ontdek hoeveel je extra kan sparen.

Als je met pensioen gaat, ga je je tijd anders inplannen. Je wil meer genieten van het leven en besteedt meer tijd aan hobby’s of reizen, uit eten gaan… allemaal heel leuk, maar het kost ook wel wat.


Met een gemiddeld pensioen van 1 282 euro per maand, zal je helaas een deel van je plannen mogen opbergen. Zeker als je weet dat een gepensioneerde vandaag gemiddeld 1 704 euro per maand uitgeeft aan huishouden, verzorgingsproducten, eten en drinken, cultuur, vrije tijd, transport...


Maar misschien is dit helemaal niet het geval. Misschien is je woning binnenkort afbetaald, heb je geld geïnvesteerd in een belegging of heb je op een andere manier voor een spaarpotje gezorgd. Misschien doe je zelfs al aan pensioensparen of langetermijnsparen. Dan ben je alvast goed bezig!


Sowieso is het belangrijk om wat geld opzij te zetten zodat je zorgeloos kan genieten eens je met pensioen bent.


Om te weten hoeveel je moet sparen, is het belangrijk om eerst te bepalen hoeveel je denkt nodig te hebben later. Als je dat bedrag vermindert met je wettelijk pensioen krijg je je pensioentekort.


Bijvoorbeeld: een gepensioneerde geeft per maand gemiddeld 1 700 euro uit maar krijgt slechts een pensioen van 1 200 euro. Da’s een dus gemiddeld pensioentekort van 500 euro per maand. Niet weinig hé?


Wil je weten hoe groot jouw pensioentekort is en hoe je dat kan verkleinen door nu al te sparen?


Doe de simulatie via deze link en krijg een zicht op jouw persoonlijke financiële situatie na je pensioen. Ontdek er ook welke stappen je kan ondernemen om jouw pensioentekort te verminderen.


Graag meer uitleg over de mogelijkheden van pensioensparen?


Contacteer ons via info@vivaverzekeringen.be.


Met vriendelijke groeten,


Vincent Vannieuwenhuysen Bestuurder B.V. VIVA

Comments


bottom of page