top of page

Waarom je een brandverzekering zou moeten afsluiten

De eindejaarsfeesten komen dichterbij en dan denk je waarschijnlijk net zoals ons aan alle leuke activiteiten die hierrond gebeuren. Samen rond een vuurkorf zitten, mooie kaarsen op tafel, brandende lichtjes in de kerstboom… We willen je er toch nog eens extra attent op maken dat een brandverzekering belangrijker is dan dat je zelf zou denken. We lijsten enkele interessante voordelen voor je op.


Wat is een brandverzekering juist?

Een brandverzekering beschermt de waarde van je huis en je inboedel tegen onder andere de gevolgen van een brand, storm en overstroming. Het beschermt je ook wanneer andere personen schade lijden en jij hier verantwoordelijk voor bent. Bijvoorbeeld wanneer jouw woning in brand staat en deze overslaat naar een naburig pand of wanneer een dakpan van jouw huis op de auto van een andere persoon valt.

Je woning niet verzekeren is dus een heel slecht idee! Maar toch is dit niet verplicht als je in je eigen huis woont. Sinds 2019 is het dan weer wél verplicht om een brand- of woonverzekering te hebben wanneer je een woning huurt. Als huurder ben je verplicht om je woning in zijn oorspronkelijke staat aan de eigenaar terug te geven. Als je een verzekering afsluit voorziet de wet dat je recht hebt op een minimumaantal waarborgen.


Wat dekt een brandverzekering nog?

  • Het vergoedt ook de schade aan uw elektrische toestellen door een overspanning of een stroompiek.

  • Het verzekert de schade aan uw woning door diefstal. Bijvoorbeeld aan een schuifraam of aan je deur. Je bent niet automatisch verzekerd voor je gestolen goederen. Hier kan je een bijkomende diefstalverzekering voor overwegen.

  • Waterschade door breuk van leidingen, overlopen van dakgoten, sanitaire installaties of elektrische huishoudapparaten…

Wij adviseren helpen jou graag verder! Neem zeker contact op.

Comments


bottom of page